Ondernemen in het onderwijs

wanneer? 20 september 2022 09:00
waar? Dyade Visma Onderwijs Experience Center Utrecht
kosten? € 3.495,-

Als onderwijsleider heeft u samen met uw team eigenlijk uw ‘eigen bedrijf’. U bepaalt de missie en visie en neemt (verregaande) beslissingen om de schoolorganisatie naar een hoger niveau te brengen. In tegenstelling tot het bedrijfsleven dient u echter binnen de onderwijskaders te blijven en heeft u niet alle vrijheden om naar hartenlust te ondernemen. Of tóch wel?

 

Naar hartenlust ondernemen met uw school

Ondernemen betekent risico nemen. Daarvoor heeft u als onderwijsondernemer kennis maar ook lef nodig. Toezichthouders, die over de schouder meekijken naar de risico’s, maken het er niet simpeler op. Maar ondernemen biedt ook vele kansen om de organisatiedoelstellingen te overtreffen. Door te denken binnen én buiten de huidige onderwijskaders blijkt dat er veel meer kan dan u wellicht voor mogelijk hebt gehouden.

 

Tijdens de leergang ‘Ondernemen in het onderwijs’ leert u welke ruimte u heeft om te ondernemen binnen het onderwijs, hoe u leiding geeft aan een ondernemende organisatie en leert u denken en uitvoeren als een ondernemer. U krijgt inzicht in de vaardigheden die gevraagd worden van een onderwijsondernemer en krijgt voorbeelden aangereikt van succesvolle ondernemende schoolorganisaties. De praktische handvatten zorgen ervoor dat u direct aan de slag kunt binnen uw eigen school(organisatie).

 

Doelgroep

- Bestuurders

- Bovenschoolse directeuren

- Directeuren/Schoolleiders

- Stafmedewerkers van onderwijsorganisaties

 

Bekijk meer informatie over Leergang: Ondernemen in het onderwijs

 

 

Bron: Dyade Academy - partner Onderwijsland.comPoll
De werkdruk in het onderwijs is te groot
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?